Center for Internet Security

Bij SPL hebben we de veiligheid van onze klanten hoog in het vaandel staan. Daarom baseren wij onze cybersecurity dienstverlening op de CIS Controls. Deze controls zijn ontwikkeld door het Center for Internet Security en bieden een gestandaardiseerd raamwerk voor het verbeteren van de beveiliging van ICT-systemen.

Door de CIS Controls als uitgangspunt te nemen, kunnen wij onze dienstverlening effectiever en efficiënter inrichten en onze klanten een gedegen beveiligingsniveau bieden. Onze experts zijn getraind en gecertificeerd in het werken met deze controls en passen deze toe in onze dienstverlening op het gebied van onder meer netwerkbeveiliging, endpoint beveiliging en incident response.

Met onze aanpak op basis van de CIS Controls helpen wij onze klanten om hun systemen beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Zo kunnen zij zich richten op hun kernactiviteiten, zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van hun digitale infrastructuur.

De CIS Controls omvatten een aantal belangrijke eigenschappen en onderdelen die van essentieel belang zijn voor een effectieve cybersecuritystrategie voor bedrijven. Hieronder volgt een opsomming van enkele van deze eigenschappen en onderdelen, en waarom ze belangrijk zijn:

  1. Risicobeheersing: De CIS Controls zijn gericht op het beheersen van risico’s door middel van het implementeren van effectieve beveiligingsmaatregelen. Dit verkleint de kans op een succesvolle cyberaanval en minimaliseert de impact ervan als er toch een aanval plaatsvindt.
  2. Continue monitoring: De CIS Controls benadrukken het belang van continue monitoring van ICT-systemen, zodat afwijkingen en mogelijke aanvallen snel worden opgemerkt en aangepakt.
  3. Baseline-configuratie: Door het instellen van een standaardconfiguratie voor ICT-systemen wordt het risico van kwetsbaarheden verminderd. De CIS Controls bieden een set van aanbevolen standaardconfiguraties voor verschillende soorten systemen.
  4. Toegangsbeheer: Een belangrijk onderdeel van de CIS Controls is het beheer van toegangsrechten. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -systemen.
  5. Incident response: De CIS Controls bieden richtlijnen voor het opstellen van een incident response plan, zodat een organisatie snel en effectief kan reageren op een cyberaanval.

Het belang van deze eigenschappen en onderdelen voor de cybersecurity van bedrijven kan niet genoeg benadrukt worden. Door het implementeren van de CIS Controls verkleinen bedrijven de kans op een succesvolle cyberaanval en minimaliseren ze de impact van een eventuele aanval. Het biedt ook een gestandaardiseerde aanpak voor het beheersen van risico’s en het verbeteren van de beveiliging van ICT-systemen. Dit helpt bedrijven om hun klanten en partners te beschermen, compliance te waarborgen en reputatieschade te voorkomen.

Neem contact op

Terug naar overzicht

Jan-Willem Derksen

Heb je algemene vragen over onze diensten of organisatie?
Neem dan gerust contact met mij of mijn collega’s op door te bellen naar 085-4014280.

Jan-Willem Derksen
Directeur